Βόρεια Κορέα: «Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε πυρηνικών»!

Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα κάτι… εφιαλτικό. Ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων! Όλα αυτά φυσικά παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της χώρας. Την είδηση μετέδωσε -ως είθισται- το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πάντως, το είπε ξεκάθαρα: Απώτερος στόχος του στρατιωτικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ είναι να επιτύχει «μια ισορροπία δυνάμεων» με τις ΗΠΑ.

«Ο τελικός σκοπός είναι να κάνουμε τους αμερικανούς ηγέτες να μην τολμούν ούτε να διανοηθούν πλέον μια στρατιωτική επιλογή εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας». Αυτό τόνισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τις απειλές προς τις ΗΠΑ να είναι ξεκάθαρες. Ο βορειοκορεάτης ηγέτης μοιάζει να αψηφά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής…

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη, κεκλεισμένων των θυρών. Και το τελικό ανακοινωθέν του ήταν σαφές, καταδικάζοντας τις «σκανδαλώδεις» και «πολύ προκλητικές» ενέργειες της Βόρειας Κορέας.

«Οι ενέργειες αυτές είναι μια απειλή όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ», σύμφωνα με το ΣΑ. Δεν αναφέρεται μάλιστα μόνο σε αυτή την τελευταία ρίψη πυραύλου. Αλλά και στην έκτη πυρηνική δοκιμή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο για τον Κιμ Γιονγκ-ουν δεν τίθεται θέμα να διακοπεί το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Υποστήριξε ακόμη ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πύραυλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 την Παρασκευή το πρωί, στέφθηκε με επιτυχία. Επίσης ότι αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας του.

Ο βαλλιστικός πύραυλος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα (01:06 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά από τη χερσόνησο Ερμίμο, στο νησί Χοκάιντο…

Νωρίτερα χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ψήφισμά του «καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο» την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για μια «πολύ προκλητική» ενέργεια.

Κίνα σε ΗΠΑ: «Σταματήστε τις απειλές στην Βόρεια Κορέα»!

Ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ Τσούι Τιανκάι κάλεσε χθες τις ΗΠΑ να αποφεύγουν να εκτοξεύουν απειλές ενάντια στην Βόρεια Κορέα, μία μέρα μετά την νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν…πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σε αυτό το θέμα», τόνισε ο Τιανκάι στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση της πρεσβείας.

«Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ανέλαβε το ΙSIS