Δημοσκόπηση στη Γερμανία – Αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα κέρδιζε η Μέρκελ

Μέρκελ

Δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Μάρτιν Σουλτς εμφανίζεται να ανακάμπτει. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα ελάμβανε 24% δηλαδή +3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap, η οποία έγινε πριν δυο μέρες για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει όμως ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37%, έστω και αν παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της σημερινής Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%. Ακολουθούν με 8% το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Στο υποθετικό ερώτημα ποιoν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετο απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την κυρία Μέρκελ (-2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και το 27% τον κ. Σουλτς (+2%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως θα ψηφίσουν οι Τούρκοι της Γερμανίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο «Πύργος του Διαβόλου» και πάλι στο επίκεντρο για τους λάτρεις των… εξωγήινων

ΑΚΟΜΑ: Δεν θα το πιστεύετε! Με ποιον αντάλλαξε χειραψία ο Πούτιν (video)