ΕΛ.ΑΣ: Τερματίστηκε η δραστηριότητα της σπείρας με το τηλεκοντρόλ

Δύο  Αλγερινοί, 21 και 22 ετών, μέλη της σπείρας που ρήμαζε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε αυτοκίνητο που μόλις είχαν διαρρήξει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, δύο Αλγερινοί, 21 και 22 ετών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε αυτοκίνητο που μόλις είχαν διαρρήξει στο κέντρο της Αθήνας , μεσημβρινές ώρες της 5-9-2017 στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και ένα εξάμηνο, εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τηλεκοντρόλ, με το οποιο παρενέβαιναν εξ αποστάσεως στην συχνότητα του κεντρικού κλειδώματος ασφάλισης των οχημάτων την ίδια χρονική στιγμή που επιχειρούσαν οι ιδιοκτήτες να τα ασφαλίσουν.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα παρέμεναν ανασφάλιστα και στη συνέχει έμπαιναν σε αυτά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ταυτότητες, έγγραφα και τιμαλφή.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα), πλήθος κλεμμένων ταυτοτήτων και διαβατηρίων πολιτών Ε.Ε.  και τέσσερα τηλεχειριστήρια, ενώ ακόμη κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα Αρχών κράτους μέλους της ΕΕ που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη της ταυτότητάς τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

Διαβάστε επίσης: Σε ρόλο ξεναγού της Μπριζίτ Τρονιέ η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα