Εισέβαλαν αγανακτισμένοι συμβασιούχοι σε ημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (video)

Έξω από το ξενοδοχείο “Grand Hotel”, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν από τις 09:30, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival, μέλη του Συλλόγου εισέβαλαν στην αίθουσα, όπου διεξάγεται η διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ και ανήρτησαν πανό.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων έκανε παρέμβαση, ενώ κάτω από αποδοκιμασίες μίλησε και η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, διευκρίνισε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν νομοθετεί, υπογράμμισε ότι ο ρόλος του είναι να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων, σημείωσε ότι οι επίτροποί του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τη συνείδησή τους, τους νόμους και το Σύνταγμα, και επισήμανε ότι τα υπόλοιπα είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης που η ίδια δεν μπορεί να κάνει.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην αίθουσα οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ αργότερα αποχώρησαν λέγοντας ότι αν δεν λυθούν τα ζητήματα που έθεσαν θα επιστρέψουν αύριο στο ίδιο σημείο, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της διημερίδας.

Σημειώνεται πως έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της πρώτης βάρδιας.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση ΠΟΜΙΔΑ: Η αυτόνομη θέρμανση θα εξαθλιώσει εκατομμύρια Έλληνες

Μην χάσετε: Άφησε την τελευταία της πνοή – Θρήνος για την 8χρονη Ευαγγελία

Ακόμη: Σοκ στη Λάρισα – Ελεύθερος ο στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του