Εντυπωσιακό –  Έτσι είναι μέσα το βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης (pics & video)

Μετρό

Μετρό ακόμη δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα βαγόνια του είναι έτοιμα!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό του βαγονιού του Μετρό Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ήδη, ως έκθεμα, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, δεν υπάρχει θέση μηχανοδηγού, ενώ στα τοιχώματά του υπάρχουν χάρτες με τις διαδρομές, όπου περιλαμβάνονται κι αυτές της επέκτασης προς την Καλαμαριά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, πρόκειται για βαγόνι υπερσύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς οδηγό. Το συγκεκριμένο βαγόνι θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά το 2019 και εμπορικά το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

Οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να το δουν και να το επισκεφτούν κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι, κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, είχε εκτεθεί βαγόνι του Μετρό, ωστόσο ήταν από το Μετρό της Αθήνας.

Συνεχίζονται τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Στον Σταθμό «Αρετσού», στον τρίτο κατά σειρά σταθμό της γραμμής της επέκτασης του μετρό προς Καλαμαριά (Τσιγγιρίδου και Αγίου Νικολάου), έφτασε ο μετροπόντικας «Έλλη» (TBM), περίπου 110 ημέρες μετά την έναρξη του ταξιδιού από το σταθμό της Μίκρας.

Εκεί τον Μετροπόντικα υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας και οι εργαζόμενοι στο έργο.

Πηγή: voria.gr, life-events.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στη Γρίτσα Πιερίας – Νεκρός ο 68χρονος ψαροτουφεκάς που αγνοείτο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 33χρονος στις Σέρρες εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ

ΑΚΟΜΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με ομογενή δήμαρχο για τον τυφώνα Ίρμα