Επιδημία…ιλαράς στην Ευρώπη: 41 θάνατοι – Αυξημένα κρούσματα και στην Ελλάδα!

41 θάνατοι σε όλη την Ευρώπη σημειώθηκαν από την εκδήλωση της ιλαράς, ενώ στην Ελλάδα έως τις 3 Σεπτεμβρίου έχουν κοινοποιηθεί 100 κρούσματα ιλαράς! Πρόκειται κυρίως για μικρά παιδιά από κοινότητες των Ρομά καθώς και για άτομα με ελληνική ιθαγένεια ηλικίας 25-44 ετών από τον γενικό πληθυσμό…

Το τελευταίο διάστημα πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν υψηλές εστίες εμφάνισης ιλαράς επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, στη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των εργασιών της 67ης Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης στη Βουδαπέστη.

Κατά την περίοδο 2016-2017, έχουν αναφερθεί περισσότερες από 14.000 περιπτώσεις και 41 θάνατοι σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουν κοινοποιηθεί 100 κρούσματα ιλαράς, όπως προαναφέραμε και αποτελεί ενδεικτικό ότι ο παραμένουν εκτός εμβολιασμού σημαντικός αριθμός παιδιών.

Μέχρι στιγμής κανένας θάνατος από ιλαρά δεν έχει κοινοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν διασφαλίζει τον αποκλεισμό της πιθανότητας…

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας συντονίζει την εντατικοποίηση της ανοσοποίησης με εμβόλιο MMR με τη μορφή εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού σε πρόσφυγες, μετανάστες και ομάδες πληθυσμού Ρομά σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ΜΚΟ και με τις τοπικές Αρχές δημόσιαs υγείας. Περισσότερα από 25.000 εμβόλια MMR πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2016 – Ιούλιος 2017.

Διαβάστε επίσης: Φόρος τιμής στον Χέλμουτ Κoλ – Φτιάχνουν πλατεία στο όνομά του