Ηγετική ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ: Θα καταστρέψουμε την Β. Κορέα αν απειλήσει τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα “καταστρέψει εντελώς” τη Βόρειο Κορέα εάν η Πιονγιάνγκ δεν σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και τις πυραυλικές εκτοξεύσεις, αποκαλώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν “άνθρωπο των πυραύλων” σε αποστολή αυτοκτονίας.

“Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καταστρέψουμε εντελώς τη Βόρειο Κορέα”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, στην πρώτη ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

“Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη δύναμη και υπομονή, αλλά εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους εταίρους τους, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τη Βόρειo Κορέα”, είπε, σημειώνοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρεί αυτοκτονία, τόσο όσον αφορά στον ίδιο, όσο και στο καθεστώς του. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Κιμ βάζει σε κίνδυνο έναν αδιανόητο αριθμό ανθρωπίνων ζωών.

Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστουν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την “εχθρική” συμπεριφορά της.

Ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης παρέμεινε στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας για την ομιλία του Τραμπ, ανακοίνωσε η αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον βασικό εμπορικό εταίρο της Βορείου Κορέας, την Κίνα, χαρακτήρισε προσβολή το ότι κάποια κράτη “όχι μόνο θα είχαν εμπορικές σχέσεις με ένα τέτοιο καθεστώς, αλλά και να εφοδιάσει με όπλα και να στηρίξει οικονομικά μια χώρα που απειλεί τον κόσμο με πυρηνική σύρραξη”.

Επιπλέον, όπως είπε η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί “όνειδος”.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (…) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος” τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν “διεφθαρμένη δημοκρατία”.

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε, εν τω μεταξύ, την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν “περαιτέρω δράση” εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Ο Αμερικανός ηγέτης προειδοποίησε επίσης τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός “σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ”.