Η Μαρσέιγ παρουσίασε και επίσημα τον Κώστα Μήτρογλου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μετακίνηση του Κώστα Μήτρογλου στη Μαρσέιγ από τη Μπενφίκα, με τον γαλλικό σύλλογο να παρουσιάζει επισήμως τον Έλληνα στράικερ. Ακόμα μια μεταγραφή-ρεκόρ για τον διεθνή επιθετικό, καθώς οι Μασσαλοί αγόρασαν το 50% των δικαιωμάτων του έναντι 15.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του και κληθείς να σχολιάσει τον λόγο της αποχώρησης από τη Μπενφίκα, ο «Μητρογκόλ» τόνισε:
«Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους της Μπενφίκα για αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως και εγώ ήθελα να φύγω. Όπως και να έχει, είμαι πολύ χαρούμενος για το διάστημα που πέρασα στη Λισαβόνα. Ξέρω πολύ καλά πως η ατμόσφαιρα στο Velodrome βράζει. Έχω ανάλογη εμπειρία, καθώς το ίδιο ισχύει με τις έδρες του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα. Ανυπομονώ για το πρώτο ματς εντός έδρας ματς και ξέρω πως μπορώ να αντέξω στην πιέση. Το γαλλικό πρωτάθλημα είναι ένας απ’τους λόγους που είπα το… ναι στη Μαρσέιγ, η οποία είναι κορυφαίος σύλλογος. Το πρωτάθλημα είναι ένα απ’τα καλύτερα στην Ευρώπη, με πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα». Οσο για τον τραυματισμό στον οποίο οφείλεται η απουσία του στο ξεκίνημα της σεζόν, είπε: «Δεν είναι κάτι σημαντικό, είναι ένας μικρός τραυματισμός. Θέλω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό και να παίξω ξανά στο κορυφαίο επίπεδο».

Ο Κώστας Μήτρογλου γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 στην Καβάλα και ενώ βρισκόταν ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία η οικογένειά του μετανάστευσε στη Γερμανία. Στα 13 του εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ντούισμπουργκ όπου έμεινε έως το 2005 και στη συνέχεια έπαιξε για έναν χρόνο (2005-2006) στη β΄ ομάδα της Γκλάντμπαχ.

Το καλοκαίρι του 2006 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά παραχωρήθηκε δύο φορές ως δανεικός στη διάρκεια της θητείας του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των πρωταθλητών. Στο δεύτερο μισό της περιόδου 2010/2011 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο και βοήθησε τα μέγιστα στην παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα, ενώ την επόμενη σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ (17 γκολ) του Ατρόμητου και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό και πανηγύρισε το νταμπλ την περίοδο 2012/2013 η οποία ήταν και η πιο παραγωγική της εν Ελλάδι καριέρας του με 20 γκολ σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα ρεκόρ που σίγουρα θα είχε καταρριφθεί την επόμενη σεζόν, αν δεν είχε φύγει τον Ιανουάριο του 2014 για τη Φούλαμ όπου αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή της Ιστορίας της (15εκ. ευρώ).

Το πέρασμά του από την Αγγλία ήταν αποτυχημένο και μετά αφού μεσολάβησε η επιστροφή του (δανεισμός) στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2015 πήρε μεταγραφή για τη Μπενφίκα. Στη Λισαβόνα ο «Μητρογκόλ» δικαίωσε το προσωνύμιό του, έκανε πράγματα και θαύματα και αποχαιρετά τους «Αετούς» με 52 γκολ και 10 ασιστ σε 88 αναμετρήσεις σε Πορτογαλία και Ευρώπη.

Έχει 54 συμμετοχές στην εθνική Ελλάδας και είναι πρώτος σκόρερ από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές με 13 γκολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Έκλεισε»! Έρχεται στον Ολυμπιακό ο Τζούρτζεβιτς

Η συμφωνία της χρονιάς: Στην Λεβερκούζεν ο Ρέτσος σπάζοντας όλα τα ρεκόρ

Είναι γεγονός – Ο Μπιόρν Ενγκελς ανήκει στον Ολυμπιακό