Θεοχαρόπουλος για ηγεσία Κεντροαριστεράς: “Δεν θα εμπλακώ στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων”

Θεοχαρόπουλος

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς ο Θ. Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη διαδικασία υποψηφιοτήτων, θα συνεχίσει όμως αταλάντευτα να εργάζεται για έναν ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε από την πρώτη στιγμή εκφράσει τις ενστάσεις του για τη διαδικασία συγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου. «Για αυτό πρότεινα, εναλλακτικά, η βάση όλης της κεντροαριστεράς να αποφασίσει για τη μορφή του φορέα: ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, τόσο για την εκλογή επικεφαλής όσο και για τη μορφή του φορέα. Αυτή η πρόταση τελικά δεν προχώρησε και αυτό το κρίσιμο θέμα δεν έχει αποσαφηνισθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή συντονιστή κομμάτων και κινήσεων σε έναν πολυκομματικό φορέα.

«Θέση μου είναι ότι ο νέος ενιαίος φορέας πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα. Αυτό προϋποθέτει την υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε την “επόμενη ημέρα” σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση. Όσες υποσχέσεις και δεσμεύσεις και αν δοθούν. Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή συντονιστή κομμάτων και κινήσεων σε έναν πολυκομματικό φορέα.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει πρωτίστως τους πολίτες είναι η πρόταση για το αύριο. Χρειάζεται σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, με σαφή οριοθέτηση, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ. Απαιτούνται βαθιές προοδευτικές αλλαγές και τομές παντού με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Για μια νέα προοδευτική ταυτότητα της σοσιαλδημοκρατίας μακριά από συντηρητικές πολιτικές. Με ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεοχαρόπουλος και καταλήγει πως «οι προκλήσεις είναι μπροστά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ντόρα προβλέπει… : «Ο Τσίπρας δεν θα βγάλει την άνοιξη»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To τετ-α-τετ του Άδωνι με τον Σόιμπλε – Τι του είπε για την Ελλάδα (pics)

ΑΚΟΜΑ: Επιστρέφει στα πράγματα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Ποιος ο νέος του ρόλος