Κικίλιας σε Κουρουμπλή: “Παραιτήσου τώρα!”

Κικίλιας

Την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε εκ νέου ο Βασίλης Κικίλιας.

«Σαρωνικός μαζούτ στο μαζούτ, Κουρουμπλής ψέμα στο ψέμα. Κολλημένοι στις καρέκλες, χασκογελάνε με τους Έλληνες. Παραιτήσου τώρα!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι ελληνικές αρχές επέδειξαν ολιγωρία και δεν απέστειλαν άμεσα αίτημα τον EMSA για συνδρομή στις προσπάθειες απορρύπανσης του Σαρωνικού, δήλωσε ότι το πιο κοντινό πλοίο του ευρωπαϊκού οργανισμού στην χώρα, εκτός από εκείνο που βρισκόταν ήδη εδώ, ήταν στην Μάλτα.

«Το πιο κοντινό στην Ελλάδα πλοίο του EMSA ήταν στη Μάλτα», το πλοίο κινείται με δέκα κόμβους και άρα εξήγησε ο υπουργός «θέλει 3,5 μέρες για να έρθει από τη Μάλτα, δεν είναι αεροπλάνο, θέλει 3,5 μέρες». «Κάναμε το καλύτερο δυνατό και σε ότι αφορά το θέμα της EMSA», επανέλαβε ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «ατυχία για τη χώρα μας» εξηγώντας ότι το πλοίο βυθίστηκε νύχτα. Επίσης υποστήριξε πως το πλοίο της EMSA ήταν δεσμευμένο με άλλη σύμβαση και θα αποδεσμευόταν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και η πρώτη κηλίδα στον Πειραιά. «Δεν φαινότανε αυτό το πράγμα την Κυριακή», είπε προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση από ελληνικής πλευράς στην αποστολή αιτήματος στον ευρωπαϊκό οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας – Έτσι θα αλλάξει η πολιτική ατζέντα – Που θα πάει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραδοχή από Κουρουμπλή: «Συγγενής μου η σύμβουλος που γελούσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» (video)

ΑΚΟΜΑ: Θρήνος στη ΝΔ – Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης