Κοντονής: “Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο η υπόθεση Γεωργίου”

Κοντονής

Μπλόκο βάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην τρόικα. Το θέμα της δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο.

Σε συνέντευξή του στον Realfm, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι πρόκειται για θέμα που χειρίζεται η Δικαιοσύνη και κανείς εντός ή εκτός της χώρας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της.

“Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επισήμανση ότι ήδη για το θέμα έχει ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: “Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω. Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει”.

“Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη” συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μανιάτης: «Υποχρέωσή μας να φέρουμε όσο πιο πολλούς συμπολίτες μας στην κάλπη»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλύψεις από τη «Figaro» – Τι θα ζητήσει ο Μακρόν από τον Τσίπρα

ΑΚΟΜΑ: Καμίνης κατά Μητσοτάκη γιατί απέκλεισε τον γιο του Τραγάκη