Μακρόν από Μαξίμου: Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου λίγο μετά την 18:30 ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου.

Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή -«και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε με έμφαση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι αυτή είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην χώρας μας. «Για μένα η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος ότι αυτό που μας ενώνει είναι και η γλώσσα, αφού όπως τόνισε οι μαθητές στην Γαλλία την επιλέγουν ως δεύτερη γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παυλόπουλος προς Μακρόν: «Εμείς τηρούμε τα συμφωνηθέντα τώρα είναι η σειρά σας»

Μακρόν: Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβό τίμημα – Πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Μακρόν σε Τσίπρα: «Πρέπει να μιλήσουμε για έξοδο από την κρίση» – Τι είπαν στο μέγαρο Μαξίμου