Μεγάλη νίκη του Συριακού στρατού: Έσπασε την πολιορκία της Ντέιρ Εζόρ (vid)

Μια νίκη ορόσημο πέτυχε σήμερα ο συριακός στρατός καθώς κατάφερε να “σπάσει” την πολιορκία που επέβαλλαν εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κυβερνητικό θύλακο στην Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, έγινε γνωστό από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Η απελευθέρωση της πόλης θα σημάνει την ανακούφιση για τους 70.000 κατοίκους της που εξαρτώνται από τους τζιχαντιστές για τρόφιμα, φάρμακα και άλλες προμήθειες από τον Ιανουάριο του 2015.

Ήδη σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ οι άμαχοι έχουν ήδη αρχίσει να τους εορτασμούς.

Η απώλεια της Ντέιρ Εζόρ και της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας της –της τελευταίας στη Συρία που βρίσκεται ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών– αναμένεται ότι θα σημάνει το τέλος της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή της εκεί.

“Οι μονάδες του αραβικού συριακού στρατού (…) έσπασαν την πολιορκία που η τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ επέβαλλε στην πόλη Ντέιρ Εζόρ”, καθώς ενώθηκαν με τους πολιορκημένους στρατιώτες στη βάση της ταξιαρχίας 137, δυτικά της πόλης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η κρατική τηλεόραση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφεραν επίσης ότι προελαύνουσες συριακές δυνάμεις ενώθηκαν με τα κυβερνητικά στρατεύματα στην Ντέιρ Εζόρ.

Το 2015 οι τζιχαντιστές είχαν αρχίσει να πολιορκούν δύο κυβερνητικούς θυλάκους στην πόλη Ντέιρ Εζό.

Ο δεύτερος κυβερνητικός θύλακος, στη νότια περιφέρεια, ο οποίος περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και τρεις συνοικίες, πολιορκείται επίσης από τους τζιχαντιστές και οι δυνάμεις του καθεστώτος δεν έχουν φθάσει ακόμη εκεί.

Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει ήδη χάσει περισσότερο από το μισό του άλλου προπυργίου της και “πρωτεύουσα” της στην Συρία, την Ράκα, βορειότερα, όπου δέχεται επίθεση από της αραβοκουρδικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα συριακά στρατεύματα μπήκαν στο τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς

Ο συριακός στρατός διείσδυσε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

Η αραβοκουρδική συμμαχία κατέλαβε την παλιά πόλη της Ράκας στην Συρία