Μουσείο για τον θρυλικό Ρόμμελ άνοιξε και πάλι στην Αίγυπτο (Εικόνες)

Ένα σπηλαίο-μουσείο αφιερωμένο στον περίφημο Γερμανό στρατηγό Έρβιν Ρόμμελ, όπου φιλοξενεί όπλα και στολές του άνοιξε εκ νέου για το κοινό μετά από επτά χρόνια.

Η παλιά στολή και τα όπλα του έχουν πλέον αποκατασταθεί και εκτίθενται, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής που ξεκίνησαν το 2010.

Οι κάτοικοι της πόλη Matrouh, στην Αίγυπτο όπου βρίσκεται το μουσείο, δεν αποστρέφονται την “Αλεπού της Ερήμου”, παρατσούκλι που του είχαν δώσει για τις επιτυχίες του στην έρημο, λόγω του τρόπου με τον οποίο διοικούσε τα στρατεύματά του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή.

Είχε δώσει εντολές στους στρατιώτες να παραμείνουν 2 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια των ντόπιων και αρνήθηκε να μολύνει την παροχή νερού των συμμάχων για το φόβο της δηλητηρίασης των κατοίκων.

Γιαυτό τον λόγο οι κάτοικοι της πόλης τίμησαν τον στρατηγό δίνοντας το όνομα του σε μια παραλία της περιοχής.

Ο διευθυντής του μουσείου Μοχάμεντ ελ-Σαρκάουι δήλωσε στην Al-Monitor ότι το μουσείο θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα δημιουργήσει μια “αρχαιολογική” συνείδηση μεταξύ των κατοίκων του Matrouh.

Το μουσείο σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από Αιγύπτιους και Γερμανούς αξιωματούχους το 1977 και άνοιξε 11 χρόνια αργότερα, κοντά στην περιοχή όπου ο διάσημος στρατηγός πραγματοποίησε μεγάλο μέρος του έργου του στον πόλεμο.

Ο Ρόμμελ ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους και φημισμένους στρατηγούς των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε κερδίσει την αναγνώριση ακόμα και των αντιπάλων του.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρέθηκε θησαυρός των Ναζί σε μυστικό δωμάτιο στην Αργεντινή (Εικόνες και βίντεο)

128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο… Χίτλερ!