«Να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν»: Ποιος επιμένει; (pic)

Σένγκεν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ επιτίθεται στην Ελλάδα και ζητά ένα… Grexit από τη Σένγκεν.

Αυτή τη φορά, την έξοδο της χώρας μας από τη Ζώνη του Σένγκεν ζητά ο Γιόακιμ Χέρμαν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του CDU στη Βαυαρία.

Σένγκεν02

«Οι Έλληνες το λένε ανοικτά ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα θαλάσσια σύνορά τους. Επομένως, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι μέρος της Ζώνης του Σένγκεν, εάν ο έλεγχος δεν λειτουργεί. Στο βαθμό αυτό πρέπει να ελέγχουμε οι ίδιοι τα σύνορά μας» είπε ο Χέρμαν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) και υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρία.

«Το γεγονός ότι σε δυόμισι χρόνια ήρθαν στην Γερμανία 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων το 70% χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο, σημαίνει ξεκάθαρα απώλεια του ελέγχου.

Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος έρχεται σε μας και αυτό δεν συνέβη» πρόσθεσε ο Χέρμανς, σε συνέντευξή του στη Bild της Δευτέρας.

Ο Χέρμαν προαλείφεται για πρωθυπουργός της Βαυαρίας σε περίπτωση νίκης των Χριστιανοδημοκρατών στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Ζητούσαν βοήθεια αλλά τις αγνοήσαμε»
Τις επικρίσεις του υπερσυντηρητικού Βαυαρού πολιτικού αντέκρουσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας Μπόρις Πιστόριους.

Όπως είπε επίσης στη Bild την «απώλεια του ελέγχου την προκαλέσαμε οι ίδιοι».

«Η Ιταλία και η Ελλάδα ζητούσαν βοήθεια πολύ πριν από το 2015, αλλά τις αγνοήσαμε και λέγαμε μόνο ότι οι πρόσφυγες δεν θα έρθουν σε μας.

Πρέπει να τους δώσετε εσείς άσυλο, αυτό προβλέπουν οι κανόνες του Δουβλίνου», τόνισε.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ζήτησε επίσης μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή της Γερμανίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήλωση από Μέρκελ: «Οι Τούρκοι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στη Γερμανία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη από Bild – Οι τζιχαντιστές έχουν πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια

ΑΚΟΜΑ: Έπεσε και χτύπησε στο αριστερό του μάτι ο πάπας Φραγκίσκος (pics)