Ο Θεοδωράκης για το νέο σχήμα της Κεντροαριστεράς και η σπόντα για Τσίπρα-Καμμένο

Θεοδωράκης

Την άποψη ότι κανένας δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον αρχηγό του νέου φορέα αν συμμετάσχουν στην ψηφοφορία 200 χιλιάδες άνθρωποι, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωσή του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.  

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος μίλησε για ανάγκη ανανέωσης του κομματικού σχηματισμού ενώ παράλληλα άφησε και αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι εκείνος δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα εάν τηρηθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν για την ψηφοφορία. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει στις εκλογές το νέο κόμμα θα καθορίσει και τη διαπραγματευτική του ικανότητα.

«Είναι θέμα πολύ μεγάλης κουβέντας με ποιους θα κυβερνήσουμε και σχετίζεται και με τι ποσοστό θα συγκεντρώσουμε δηλαδή τη διαπραγματευτική μας ικανότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε δε, στην ανάγκη ανανέωσης του νέου κομματικού σχηματισμού, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αφήσουμε πολλές άδειες καρέκλες για τους νέους ανθρώπους, χρειάζεται μεγάλη δόση νέου με κάποιο καλό παρελθόν».

«Δεν πρέπει να προσελκύσουμε μόνο κομματικά πιστούς, τότε θα έχουμε αποτύχει και η Φώφη και εγώ» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στη ψηφοφορία, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά.  «Η ταυτοποίηση στην περίπτωση αυτή να γίνεται ηλεκτρονικά με τα στοιχειά ταυτότητας ή με τις πιστωτικές κάρτες» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, ο νέος αρχηγός είναι υποχρεωμένος να σχηματίσει ένα αντιπροσωπευτικό όργανο από όλους τους φορείς που συμμετέχουν και στη συνέχεια να οδηγηθούμε σε ιδρυτικό συνέδριο. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, ώστε ο κόσμος να μάθει που υπάρχουν οι πραγματικές διαφωνίες μεταξύ των.

Χαρακτήρισε επίσης ως «τολμηρή» την απόφαση της Φώφης Γεννήματα να προσχωρήσει στην άποψη ότι το καινούργιο γεννιέται μόνο με εκλογή αρχηγού από τη βάση, χωρίς δεσμεύσεις που θα γεννήσει ένα εντελώς καινούργιο κόμμα.  «Αυτή τη στιγμή είναι ένα no name (χωρίς όνομα) κόμμα» συμπλήρωσε ο ίδιος, που παράλληλα επεσήμανε ότι «είναι καλοί οι πολλοί υποψήφιο αλλά πρέπει να δημιουργηθεί βεντάλια».

Μάλιστα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας διερωτώμενος σκωπτικά «θα πάρουμε (στο νέο κόμμα) τον Τσίπρα μόνο του, ή σετάκι με τον Καμμένο;»

«Δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή. Στην Ελλάδα κυβερνά ένα μείγμα Αριστεράς και Ακροδεξιάς, ένα ενιαίο εθνικολαϊκιστικο κόμμα. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με τις αξίες της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα» ανέφερε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: «Αλλάζει ο χάρτης της Δυτικής Ελλάδας με την Ιόνια Οδό» – Παραδόθηκε το έργο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεσηκώθηκαν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΑΚΟΜΑ: Θεοχαρόπουλος για ηγεσία Κεντροαριστεράς: «Δεν θα εμπλακώ στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων»