Πληρώνει την υποστήριξη Τσίπρα ο Καμμένος: “Ναι” σε όλα!

“Πρασινίζουν” οι “κόκκινες” γραμμές των ΑΝΕΛ μετά την κοινοβουλευτική, αλλά και προσωπική, στήριξη που παρείχε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο τη Δευτέρα για την πρόταση της ΝΔ που ζητούσε συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κ. Μάκη Γιαννουσάκη, ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών.

Ο πρωθυπουργός εξαργύρωσε την υποστήριξή του προς τον Καμμένο, με τον τελευταίο να δίνει τη συγκατάθεσή του σε δυο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μέχρι σήμερα προκαλούσαν τη σφοδρή αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στηρίξει το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση και το οποίο δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση!

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν και τη νέα ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή!

Το “αντάλλαγμα” που προσφέρει ο Πάνος Καμμένος για τη στήριξη του από τον Αλέξη Τσίπρα ξεπερνάει τα όρια των “κόκκινων γραμμών” που επανειλημμένα έχει οριοθετήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταδεικνύοντας ότι το “πολιτικό αλισβερίσι” επικρατεί στο χώρο της συγκυβέρνησης.

Επιπροσθέτως η υποστήριξη αυτή σηματοδότησε την ανανέωση του όρκου κοινής και αδιασάλευτης κυβερνητικής σύμπλευσης, που πρόσφατα είχε διαρραγεί από τις ενδοκοινοβουλευτικές διαφωνίες στελεχών των δυο κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμπλευση το τελευταίο διάστημα είχε επηρεαστεί από την αντίδραση των ΑΝΕΛ στην τροπολογία Κοντονή για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» με αποτέλεσμα ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι δεν είναι δεδομένη η στάση τους στην ψηφοφορία για την εξεταστική.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήταν καταλυτική καθώς επανέφερε την «κομματική πειθαρχία» στις τάξεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας με αποτέλεσμα το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών να στηρίξουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεβαίνει», τι λείπει από τον Μητσοτάκη και οι τάσεις… βαρεμάρας των «μικρών κομμάτων»!