Προειδοποίηση Τράμπ: Είμαστε πανέτοιμοι να επιφέρουμε μαζική καταστροφή στην Β. Κορέα

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες για την “στρατιωτική επιλογή” στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ σήμερα Τρίτη στο Rose Garden του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια κοινής ειδησεογραφικής διάσκεψης με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πενταγώνου, αυτή η επιλογή θα κοστίσει την ζωή σε 20.000 Νοτιοκορεάτες στρατιώτες καθημερινώς.

“Είμαστε εντελώς προετοιμασμένοι για τη δεύτερη επιλογή, αλλά δεν είναι η προτιμώμενη”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Αν κάνουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφικό, μπορώ να σας πω, καταστροφικό για τη Βόρειο Κορέα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Αυτή είναι η στρατιωτική επιλογή”, προσθέτοντας, “αν πρέπει να την επιλέξουμε, θα το κάνουμε”.

Η δήλωση Τράμπ έρχεται λίγο μετά της δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Ri Yong-ho που έλεγε ότι η άκαιρη απειλή του Τράμπ για την πλήρη καταστροφή της Βορείου Κορέας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα, αποτελούσε ουσιαστικά μια κήρυξη πολέμου. Ως εκ τούτου, η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι θα καταρρίψει αεροσκάφη των ΗΠΑ όποτε είναι απαραίτητο.

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βορείου Κορέας από την μία πλευρά και των ΗΠΑ με των συμμάχων τους από την άλλη έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τράμπ είχε τονίσει ότι “μου άφησαν ένα χάος” στην Κορεατική χερσόνησο. Η ανάπτυξη των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βορείου Κορέας “είναι μια κατάσταση που έπρεπε να αντιμετωπιστεί πριν από 25 χρόνια, πριν από 20 χρόνια, πριν από 15 χρόνια, πριν από 10 χρόνια, πριν από πέντε χρόνια”, είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος πριν υποσχεθεί ότι “θα διορθώσω αυτό το χάος.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο της Βόρειας Κορέας καταστρέφει αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ (video)

Βόρεια Κορέα: Κατεβάζει στρατό στα σύνορα με τη Νότια Κορέα

Επίδειξη ισχύος από βομβαρδιστικά των ΗΠΑ που πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο