Σεισμός 8,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Πέντε οι νεκροί, ζημιές εκατομμυρίων (pics & videos)

Μεξικό

Ο πιο ισχυρός σεισμός των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα συγκλόνισε το πρωί της Ελλάδας το Μεξικό. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Μεξικό, η δόνηση ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Τσιάπας.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, ανάμεσά τους δυστυχώς και δύο παιδιά στην πολιτεία Ταμπάσκο. Εκφράζονται δε φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και των μεξικανικών ΜΜΕ δείχνουν ότι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και έχουν καταστραφεί κτήρια, ειδικά στα νότια της χώρας.

Μεξικό03

Πολλοί είναι και οι τραυματίες όπως φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί έξω από τα νοσοκομεία, όπου στοιβάζονται ασθενείς και φορεία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 20 χιλιόμετρα. Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν τη δόνηση. Ανέφερε επίσης ότι δεν φοβάται τόσο το τσουνάμι, όσο τους μετασεισμούς που θα έρθουν και οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν σε μέγεθος τα 7 Ρίχτερ.

Οι πρώτες εικόνες από καταστροφές σε κτίρια. Η πρώτη φωτογραφία είναι από ξενοδοχείο στην περιοχή Οαχάκα.

Μεξικό04

Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας. Αναφορές κάνουν λόγο ότι επίκειται τσουνάμι τριών μέτρων. Τα πρώτα κύματα ύψους 70 εκατοστών έχουν ήδη «χτυπήσει» τις ακτές του Μεξικό.

Μεξικό05

Μεξικό02

Δείτε τα βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο τυφώνας Ίρμα τρομάζει τον Τραμπ: «Είμαστε πολύ ανήσυχοι, εργαζόμαστε σκληρά»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξορκισμοί «βρυκολάκων» στην Βουλγαρία ακόμα και πριν από 30 χρόνια!

ΑΚΟΜΑ: Αστρικός «εισβολέας» έβαλε φωτιά στον νυκτερινό ουρανό του Καναδά (Βίντεο)