Στην Κολομβία ο Πάπας Φραγκίσκος, ως «απόστολος της ειρήνης»

Φραγκίσκος

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, έφθασε ο Πάπας Φραγκίσκος τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του εξαήμερου ταξιδιού που πραγματοποιεί στη χώρα -του πρώτου από ένα Ποντίφικα εδώ και 36 χρόνια.

Στόχος του, επισήμως, είναι να υποστηρίξει την διαδικασία ειρήνευσης, με την οποία επιχειρείται να κλείσει το ματωμένο κεφάλαιο του πιο μακρόχρονου πολέμου στην αμερικανική ήπειρο, ο οποίος ξέσπασε τη δεκαετία του ’60 ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, της αριστερής οργάνωσης που είναι γνωστή και ως FARC. «Έρχομαι ως απόστολος της ελπίδας και της ειρήνης», δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Τον Πάπα υποδέχθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Juan Manuel Santos, ο οποίος έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της θητείας του στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράφηκε με το FARC τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πάντως, πηγές του Βατικανού έχουν αποκλείσει να υπάρξει αναφορά από τον Πάπα στις εξελίξεις στη γειτονική Βενεζουέλα, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση από Ουάσινγκτον: «Όσοι κάνουν συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα θα έχουν κυρώσεις»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον τυφώνα Ίρμα – Καταστράφηκε ο Άγιος Μαρτίνος! (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Εντοπίστηκε το ταχύτερο άστρο νετρονίων στον Γαλαξία μας