Στην τελική ευθεία για τον νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Θέμα ημερών είναι η επιλογή για τον νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου καθώς την ερχόμενη εβδομάδα καθορίστηκε η ακρόαση από την Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής των Αντιπροέδρων του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως μετά την συνταξιοδότηση της κ. Βασιλικής Θάνου η θέση παραμένει κενή από το τέλος Ιουνίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ανώτατοι δικαστικοί που θα μετέχουν στην διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου έχουν ήδη προεπιλεγεί από το υπουργικό συμβούλιο. Στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την ερχόμενη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου θα μετέχουν ο κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, η κ. Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη και ο κ. Δημήτρης Κράνης, καθώς και οι Αρεοπαγίτες κ. Μαρία Γαλάνη- Λεοναρδοπούλου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και κ. Βασιλείου Πέππα.

Για την πλήρωση των πέντε θέσεων αντιπροέδρων θα πραγματοποιηθούν επίσης οι εξής ακροάσεις:

Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, η ακρόαση των Αρεοπαγιτών, Μαρίας Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, Αγγελικής Αλειφεροπούλου, Γεώργιου Κοντού, Ασπασίας Μαγιάκου, Βασιίλη Πέππα και κ. Γιώργου Λέκκα.

Ενώ την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, των Αρεοπαγιτών, Πηνελόπης Ζωντανού, κ. Αθανασίου Καγκάνη, Μαρίας Χυτήρογλου, Ειρήνης Καλού, Αρτεμισίας Παναγιώτου, Αλτάνας Κοκκοβού και Δημητρίου Γεώργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ταφόπλακα» στους εργαζομένους βάζει ο Άρειος Πάγος!

«Εξαφάνισε» τα. 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα ο Άρειος Πάγος