Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη – Πότε και που θα γίνουν

Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη. 

Αναλυτικότερα, για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας. Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Παράλληλα, τη συμμετοχή τω δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία και τις ενώσεις όλων των εργαζομένων που θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την ανεργία, τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς κάτω από την απειλή της απόλυσης και διεκδικούν την απρόσκοπτη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, σήμερα στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:: Έξι παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μήνυση κατά Κονιόρδου για την παραχώρηση της Φτελιάς

ΑΚΟΜΑ: Ιδρύεται Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των «Τσάμηδων» στην Πάργα