Συναγερμός στο Λονδίνο: Πληροφορίες και για δεύτερη βόμβα (video)

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προσπαθούν να εξουδετερώσουν μια δεύτερη βόμβα στο τρένο. Η δημοσιογράφος Νίκι Χάλεϊ έγραψε: «Η αστυνομία λέει ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση. Καταζητείται ένας άνδρας με μαχαίρι και αστυνομικοί εξουδετερώνουν μια δεύτερη βόμβα.»

Όλα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν, σημειώνει η Mirror, αν και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναφέρουν χειρίζονται το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη στάση Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Οι συρμοί στο σημείο έχουν ακινητοποιηθεί και τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν μπροστά στο περιστατικό, μιλώντας στο BBC, είπε ότι ακούστηκε ένας θόρυβος και μετά υπήρξε ένα «τείχος φλόγας», το οποίο εξαπλώθηκε μέσα στο γεμάτο κόσμο βαγόνι.

Οι πόρτες άνοιξαν και οι επιβάτες -κάποιοι από αυτούς με εγκαύματα στο πρόσωπο- άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλά άτομα τραυματίστηκαν και μετά την έκρηξη, από τον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, άλλοι αυτόπτοι μάρτυρες, χωρίς να επιβεβαιώνεται, αναφέρουν ότι κάποιοι τούς φώναζαν πως υπάρχει άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι ή όπλο, με την αστυνομία να παροτρύνει όλους να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ο λευκός κουβάς ο οποίος, κατά πληροφορίες, εξερράγη βρισκόταν μέσα μια σακούλα του Lidl.

Στο σημείο έχει σπεύσει μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών, καθώς από τον κουβά φαίνεται να βγαίνουν καλώδια.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά και ασθενοφόρο, ενώ εκεί βρίσκονται και ένοπλοι αστυνομικοί.

Σοκαρισμένοι επιβάτες προσπάθησαν να αναζητήσουν πληροφορίες στο Twitter.

«Τι στο καλό συμβαίνει στο Parsons Green – ουδέποτε φοβήθηκα τόσο στη ζωή μου – μπορούν να βγάλουν μια ανακοίνωση;», έγραψε ένας.

Κάποιος άλλος συμπλήρωσε: «Τρόμος στο Parsons Green λόγω έκρηξης. Φωτιά σε τρένο. Κόσμος τρέχει να απομακρυνθεί από τον σταθμό».

«Είμαι ασφαλής, έτρεξα να σώσω τη ζωή μου στον σταθμό Parsons Green – πολλοί ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν. Δεν είμαι σίγουρη πώς συνέβη, γίνεται λόγος για φωτιά και έκρηξη».

«Διάβασα ήρεμος την εφημερίδα μου και μετά όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει από μπροστά μου»

Bίντεο-ντοκουμέντο λίγη ώρα μετά την έκρηξη 

Βίντεο-ντοκουμέντο μερικά δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη σε βαγόνι του μετρό του Λονδίνο διακινείται μέσω Twitter, από αυτόπτες μάρτυρες.

Στα πλάνα φαίνεται η σακούλα με το λευκό μπιτόνι να καίγονται ενώ φαίνεται ότι όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Μερικά δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, η πόρτα του τρένου κλείνει -προφανώς σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι επιβάτες που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο: Έκρηξη σε βαγόνι στο μετρό του Λονδίνου – Αναφορές για τραυματίες (pics)