“Σφαγή” μισθωτών και συνταξιούχων – Τους αφαίμαξαν 1,6 δισ. ευρώ!

Την “νύφη” των αποικιοκρατικών μνημονίων πλήρωσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με τους αλλεπάλληλους βαρύς φόρους και τις σαρωτικές περικοπές στα εισοδήματά τους…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τις φορολογικές δηλώσεις “χάθηκαν” 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι μισθωτοί, λόγω της αύξησης των φόρων και οι συνταξιούχοι λόγω περικοπών έχασαν τα περισσότερα χρήματα.

Το συνολικό ποσό εισοδήματος που δήλωσαν ότι απέκτησαν το 2016 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ανήλθε σε 57,9 δισ. ευρώ, έναντι 58,75 δισ. ευρώ το 2015, δηλαδή μειώθηκε κατά 1,5% ή κατά 864 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα οι μισθωτοί έχασαν εκατομμύρια ευρώ λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων. Την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι είδαν μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις.

Μεγάλα ποσά έχασαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ενοικιάζονται. Το ένα πέμπτο του εισοδήματός τους έχασαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι τελευταίοι δήλωσαν για το 2016 ποσά 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 4,7 δισ. ευρώ για το 2015.

Οι μόνοι φορολογούμενοι που εμφάνισαν αύξηση στο εισόδημα ήταν οι αγρότες. Αυτό καθώς λόγω αφορολόγητου οι περισσότεροι δήλωσαν μεγαλύτερο εισόδημα και πλήρωσαν μικρότερους φόρους.

Οι αγρότες δήλωσαν για το 2016 συνολικό ποσό αγροτικών εισοδημάτων 1,547 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι για το 2015 είχαν δηλώσει 1,258 δισ. ευρώ

Διαβάστε επίσης: Euroworking Group – Από Οκτώβριο τα 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα