Τι γράφουν οι Ιταλοί: “Η ΕΕ του Μακρόν ξαναρχίζει την πορεία της από την Αθήνα”

Εμμανουέλ Μακρόν

Ουσιαστικές αναφορές κάνει σήμερα ο ιταλικός Τύπος στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Μακρόν στη χώρα μας. 

Η εφημερίδα “Corriere della Sera” εστιάζει το ενδιαφέρον της στην «πανηγυρική ομιλία για την Ευρώπη, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης», προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο, καινοτόμο στοιχείο «εντοπίζεται στην τοποθεσία της Ακρόπολης και στην επισημότητα που προσδίδεται από το ότι πρόκειται για κρατική επίσκεψη».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση του Μακρόν ξαναρχίζει την πορεία της από την Αθήνα. Περιθώριο δέκα χρόνων με στόχο την κυριαρχία», γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Προσθέτει, δε, ότι ο Γάλλος πρόεδρος θέλει «να καταφέρει να μπει σε νέα τροχιά η Ευρώπη» και ότι έστειλε το μήνυμα «από εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. Από την Ακρόπολη της Αθήνας».

Το ιταλικό πρακτορείο υπογραμμίζει τη μεγάλη επισημότητα της ομιλίας του στην Πνύκα, με κύριο περιεχόμενο την επανίδρυση της Ευρώπης. Μια Ευρώπη «η οποία σημαδεύτηκε από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και τείνει να κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό της».

«Ο Μακρόν λέει στον Τσίπρα: να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί» τιτλοφορεί το άρθρο της η ιταλική εφημερίδα “Il Manifesto”. Προσθέτει, δε, ότι ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μην προβάλει νέες απαιτήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος κι ότι ο Μακρόν τάχθηκε υπέρ της ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Γίνεται επίσης αναφορά στην δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «η ελληνική κρίση ήταν και ευρωπαϊκή, και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα αποτελέσει και την οριστική λήξη της κρίσης για όλη την Ευρώπη».

«Στην Αθήνα, ο Μακρόν ξυπνά την Ευρώπη» γράφει, τέλος, η εφημερίδα “Il Foglio”. Προσθέτει ότι ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να στείλει το μήνυμα αισιοδοξίας του, προς τους λαούς της Ευρώπης, ώστε να ξαναρχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στο κοινό όραμα και σχέδιο. Διότι «η δημοκρατική επανίδρυση, θα πρέπει να ξεκινήσει, ακριβώς, από εκεί όπου το ευρωπαϊκό σχέδιο δοκιμάσθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο». Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πεδίο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Γαλλία, η οποία αντιπροσωπεύει το 10% των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, δεν εννοεί να αφήσει ελεύθερο πεδίο δράσης στις κινεζικές και γερμανικές επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαγεμένα τα γαλλικά ΜΜΕ από την Πνύκα – Η Ακρόπολη, οι ελιές, το λίκνο της δημοκρατίας…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν σε όλους τους εταίρους να επενδύσουν στην Ελλάδα (video)

ΑΚΟΜΑ: Δείτε τα δώρα που χάρισαν οι Περιστέρα και Παυλοπούλου στην Μπριζίτ (pics)