Το «όχι» της Μέρκελ σε δεύτερη τηλεμαχία με τον Σουλτς

σουλτς μερκελ

Μία τελευταία ευκαιρία ζήτησε ο Μάρτιν Σουλτς από τη Μέρκελ. Μέσω επιστολής του κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο να κονταροχτυπηθεί για μια ακόμη φορά μαζί του, πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. H ίδια έσπευσε να απορρίψει την πρότασή του για δεύτερη τηλεμαχία. 

Εφόσον η Μέρκελ αρνήθηκε την πρότασή του, τώρα ο Σουλτς θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να καλύψει τις 14 μονάδες διαφορά που έχει το κόμμα του με αυτό της Μέρκελ. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των “Stern – RTL”, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών αποσπά  37%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες μένουν σταθεροί στο 23%.

Για τους πολιτικούς αναλυτές αποτελεί σπαζοκεφαλιά η μάχη για την τρίτη θέση και, κυρίως, το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά σε ομοσπονδιακές εκλογές. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση,τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το κόμμα “Die Linke” (Η Αριστερά) με 10%, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το AfD με 9%. To κόμμα των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών βρίσκονται στο 8%.

Κατά την εκτίμηση του επικεφαλής του ινστιτούτου “Insa”, Χέρμαν Μπίνκερτ, αυτές οι εκλογές μπορεί να έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής.

“Η πόλωση που προωθεί το κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”, έχει οδηγήσει πολλούς ψηφοφόρους στη πεποίθηση ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες, άρα έχει νόημα να ψηφίσουν: Παρατηρούμε δύο φαινόμενα κινητοποίησης: Πρώτον, το AfD καταθέτει μια νέα πρόταση και δεύτερον προσελκύει αναποφάσιστους στην κάλπη. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η συναισθηματική απόρριψη της προσφυγικής πολιτικής της καγκελαρίου, η οποία συσπειρώνει τους αντιπάλους της Μέρκελ. Την ίδια στιγμή ωστόσο καταγράφουμε μια κινητοποίηση εκείνων που μάχονται την AfD και όσα πρεσβεύει”, υπογραμμίζει ο Μπίνκερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκατομμύρια χωρίς ρεύμα στην Φλόριδα – Θα χρειαστεί βδομάδες να επανέλθει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μετωπική σύγκρουση Ουάσιγκτον-Άγκυρας για την αγορά των ρωσικών S-400 (video)

ΑΚΟΜΑ: Παππούς για ένατη φορά έγινε ο Ντόναλντ Τραμπ (pic)