Τσίπρας: “Αλλάζει ο χάρτης της Δυτικής Ελλάδας με την Ιόνια Οδό” – Παραδόθηκε το έργο

Η Ιόνια οδός αλλάζει τα δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της- στο 198,8 χλμ – που παρέστη σήμερα συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Μίλησε για προσωπική του ικανοποίηση θυμίζοντας ότι έλκει την καταγωγή του από την περιοχή και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ως παιδί χρειαζόταν 8 με 9 ώρες για να φτάσει ως το χωριό του στα Τζουμέρκα, ενώ πλέον η διαδρομή μειώνεται χρονικά στο μισό.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός “η Ιόνια Οδός είναι μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας, θα αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή, σε επίπεδο συγκοινωνιών, μεταφορών, αλλά και σε τουριστικό επίπεδο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι ο δρόμος εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό αναβάθμισης και αξιοποίησης των υποδομών, όπως του καινούργιου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, αλλά και του δρόμου που θα αποτελέσει τη συνέχεια της Ιόνιας Οδού, αυτόν που θα συνδέει τα Ιωάννινα με την Κακαβιά.

Με τους νέους δρόμους και την προσθήκη της Ιόνιας Οδού, η Αθήνα απέχει μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά, χρόνος που δεν μπορούσαν ούτε να διανοηθούν δυο χρόνια πριν οι κάτοικοι των περιοχών.

Το τμήμα, μάλιστα, από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα θα καλύπτεται πλέον σε μόλις μιάμιση ώρα.

Το βράδυ, ο πρωθυπουργός, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου αύριο Τετάρτη θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνα.

Διαβάστε επίσης: Ο «Ρουβίκωνας» «εισέβαλε» στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (video)