Χρεοκόπησε η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Toys ‘R’ Us

ToysRUs

Αίτηση για προστασία από πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά κατέθεσε η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών, Toys ‘R’ Us, σε μια προσπάθεια να αναδιαρθρώσει τα χρέη της, με το μέλλον των σχεδόν 1.600 καταστημάτων και των 64.000 εργαζομένων να είναι αβέβαιο.

Η εταιρεία, ήταν μέχρι πρότινος κυρίαρχος παίχτης στην αγορά παιχνιδιών στις ΗΠΑ, αλλά είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα θηρία όπως τα Amazon, Walmart και Target. Σύμφωνα με την GlobalDAta Retail το 2016, περίπου το 13,7% όλων των πωλήσεων παιχνιδιών έγιναν διαδικτυακά, από 6,5% που ήταν πριν από πέντε χρόνια.

«Η τελευταία δεκαετία γνώρισε μια δραματική αλλαγή στην εγχώρια αγορά παιχνιδιών, με αυξημένο ανταγωνισμό και νέα τεχνολογία, όλα με επιζήμιες συνέπειες για τον κλάδο και τα παραδοσιακά καταστήματα παιχνιδιών. Δυστυχώς, η  Toys ‘R’ Us δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά σε αυτές τις προκλήσεις» δήλωσε ο Νιλ Σόντερς, διευθύνων σύμβουλος της Global Data Retail.

Η Toys ‘R’ Us θέλει τώρα να χρησιμοποιήσει την διαδικασία πτώχευσης για να αναδιαρθρώσει και να καταστήσει την εταιρεία βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως θα κερδίσετε εσείς τα 1.000 ευρώ στη λοταρία – Τι έχει αλλάξει με τη συλλογή αποδείξεων!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο – 330.000 συνταξιούχοι χωρίς… σύνταξη έως το καλοκαίρι του 2018!

ΑΚΟΜΑ: Αλλάζουν πάλι τα τέλη κυκλοφορίας: Τα σενάρια και οι… αυξήσεις!