Χωρίς εφημερίδες την Παρασκευή – Απεργούν τα πρακτορεία διανομής Τύπου την Πέμπτη

Πρακτορεία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Μαζί τους θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, ενώ το σωματείο τους, καλεί σε κοινό αγώνα τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε εφημερίδες και περιοδικά. Το Σωματείο Λιθογράφων, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου και το Σωματείο των Πρακτορείων Τύπου, συντονίζουν τη δράση τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και εκδότες.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ξεκάθαρο σχεδιασμό από πλευράς εκδοτών, ανεξάρτητα από τα πόσα πρακτορεία Τύπου θα μείνουν ή θα δημιουργηθούν, ενώ για την επιστολή που εστάλη από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει, ότι στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται μόνο τα συμφέροντα των εκδοτών, χωρίς λέξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Οι εκδότες παίζουν τον παπά και η κυβέρνηση κάνει τον τσιλιαδόρο» συνοψίζει το σκηνικό που παίζεται αυτή τη στιγμή στις πλάτες των εργαζομένων στα πρακτορεία, υπογραμμίζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών.

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι δημοσιογράφοι σε όλες τις εφημερίδες, οι οποίες εκδίδονται στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη συμπαράστασης, στους εργαζομένους των πρακτορείων Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ, κηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλες τις εφημερίδες που εκδίδονται στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους των πρακτορείων Τύπου.

Η απεργία αρχίζει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 7/9/2017 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 8/9/2017. Η κινητοποίηση δεν αφορά ραδιοτηλεοπτικά και άλλα Μέσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μία ματιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατέβασε ρολά η «Ευρώπη» του Μπόμπολα – Έβγαλαν φτερά τα λεφτά!

ΑΚΟΜΑ: «Γι΄αυτό έφυγα από τον ΣΚΑΪ…»: Οι αποκαλύψεις γνωστού δημοσιογράφου (pic)