Ωρολογιακή βόμβα προκάλεσε την έκρηξη στο τρένο του Λονδίνου

Άλλη μια μέρα τρόμου και πανικού στο Λονδίνο. Άλλη μια έκρηξη που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική επίθεση. Μια ωρολογιακή βόμβα στο μετρό της πόλης αφήνει πίσω 18 τραυματίες.

Μετά τις επιθέσεις στο Γουεστμίνστερ, στο Μάντσεστερ, στη γέφυρα του Λονδίνου και τη Μπόροου Μάρκετ, μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο έρχεται να τρομοκρατήσει τους Βρετανούς.

Μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν λευκό κουβά, ο οποίος ήταν μέσα σε σακούλα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, εξερράγη στις 08:20 το πρωί στο σταθμό Πάρσονς Γκριν.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου. Για καλή τύχη όλων, την ώρα της έκρηξης το τρένο ακολουθούσε υπέργεια διαδρομή.

Ήταν ώρα αιχμής, το τρένο ήταν κατάμεστο. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 18 τραυματίες, ανάμεσά τους ένα αγόρι 10 ετών.

Δεν απειλείται η ζωή κανενός, ούτε υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Οι περισσότεροι έχουν εγκαύματα στο κεφάλι και τα πόδια τους.

Σύμφωνα με περιγραφές επιβατών, στο πίσω μέρος του συρμού ακούστηκε έκρηξη και το τρένο γέμισε καπνούς και ξέσπασε φωτιά.

Η αστυνομία του Λονδίνου δεν άργησε να χαρακτηρίσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση. Η πέμπτη στη βρετανική πρωτεύουσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Αρχικά, υπήρξε η πληροφορία πως ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, διέφυγε από το σημείο. Αλλά η αστυνομία το διέψευσε άμεσα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με το BBC, έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

«Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Μαρκ Ρόουλεϊ.

Η Σκότλαντ Γιάρντ συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.  Νωρίτερα, το Sky News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, είχε μεταδώσει ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη κανονικά.

Άμεσα αναπτύχθηκαν στο σημείο αναπτύχθηκαν πάνοπλοι αστυνομικοί και μέλη της αντιτρομοκρατικής. Η κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon, διακόπηκε.

Διαβάστε επίσης: Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν έχει θέση η Τουρκία στην Ε.Ε