Αναταραχή στους ΑΝΕΛ για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών: Οι κινήσεις του Πάνου Καμμένου

Αναστάτωση επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις διαφοροποιήσεις δυο βουλευτών στο θέμα της τροπολογίας για αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, όσο και στην αλλαγή φύλου με μία δήλωση, που θα δώσει τη συγκατάθεσή του ο Πάνος Καμμένος, μετά την υποστήριξη του Τσίπρα απέναντι στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής 

Και αυτό διότι αρχικά συνολικά οι βουλευτών των ΑΝΕΛ ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την αλλαγή φύλου και τώρα εμμένουν στις απόψεις τους δυο βουλευτές (σ.σ Δημήτρη Καμμένο και Κωνσταντίνος Κατσίκης), γεγονός που ελλοχεύει ο κίνδυνος να συμπαρασύρουν και άλλους βουλευτές με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώσει η κυβέρνηση τον αναγκαίο αριθμό ψήφων!

Την «γέφυρα» που οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε στήριξη της επίμαχης τροπολογίας που αφορά και «τουρκικά» σωματεία περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενώ απόρροια των ήδη πιέσεων θεωρείται και η σημερινή δήλωση του Δημήτρη Καμμένου στο περιστύλιο της Βουλής πως θα ψηφίσει την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο twitter εάν η νέα ρύθμιση κάνει σαφή αναφορά στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που περιγράφει τους περιορισμούς τους δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Ειδικότερα, ο κ. Κουίκ ανήρτησε σχόλιο που ανέφερε «Καληνύχτα. Αύριο μια τροπολογία θα έχει προσθήκη-αναφορά στις Διατάξεις του άρθρου 11 (παρ.2) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να ακολουθήσει και συμπληρωματικό: «Κατηγορηματικά αναφέρεται στην προάσπιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.  Κανείς δεν μπορεί να προβαίνει σε αντεθνική δράση. Από Θράκη μέχρι Δωδεκάνησα».

Επίσης, ο κ. Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας ανάρτηση άλλου χρήστη ξεκαθάρισε: «Πολύ κακώς αποκρύπτεις την αλήθεια ζητήσαμε επαναδιατύπωση της τροπολογίας με αναφορά στο 11 2 της ΕΣΔΑ που ξεκαθαρίζει το Εθνικό θέμα».

Διαβάστε επίσης: Νέα κόντρα Θεοδωράκη με Γεννηματά για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία