Δικαίωμα αλλαγής φύλλου από τα…15 έτη θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «πέσει» στα 15 ή 16 χρόνια η ηλικία του ατόμου που αποφασίζει να διορθώσει την ταυτότητα φύλου του, άφησε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προκαλώντας αμη τι άλλο δυσφορία στο σώμα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που απέσπασε την επί της αρχής σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως τα 17 έτη δεν προσδιορίστηκαν αυθαίρετα, καθώς σε αυτή την ηλικία ένα άτομο μπορεί με την ψήφο του να συμμετέχει στα κοινά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης που άκουσε τις απόψεις εκπροσώπων εξωκοινοβουλευτικών φορέων, σημείωσε πως συζητά το ενδεχόμενο αυτό υπό προϋποθέσεις.

«Επειδή έχουμε να κάνουμε με ανήλικο, η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο, θα πρέπει να δούμε εκτός από τη βούληση -που θα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων- να υπάρχει και κάτι περισσότερο, όπως η γνώμη ενός συμβουλίου», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα καταλήξει μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Για να προχωρήσει δε, προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε και ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το συζητούμενο νομοσχέδιο προοδευτικό και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τα «intersex» άτομα.

Να σημειωθεί ότι ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή-καταπέλτης Θεοδωράκη: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από το 1831 ως σήμερα»

Μην χάσετε: Την αποπομπή της ΓΓ του υπ. Πολιτισμού ζητάει ο Κυριάκος με αφορμή το Ελληνικό

Ακόμη: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων