Στο Ταλίν για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Τσίπρας

Τσίπρας

Στο Ταλίν της Εσθονίας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Χθες, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών σχετικά με τις εξελίξεις στο χαρτοφυλάκιο ευθύνης του, στο μέτωπο των ευρωπαϊκών υποθέσεων και της οικονομικής διπλωματίας, ενόψει Ταλίν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε, πως το μείζον ζήτημα των ημερών είναι η αναζωογόνηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, μετά την πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης και την ομιλία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Σορβόννη, που κινήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής ομιλίας του στην Πνύκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «ελληνική συμβολή στη συζήτηση αυτή, όχι μόνο με τη στήριξη στις προτάσεις που συμφωνούμε, αλλά και στον πρωτότυπο χαρακτήρα που έχουν οι δικές μας προτάσεις ως προς την κοινωνική διάσταση» και σημείωσε πως αυτά θα θέσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπόψη των άλλων Ευρωπαίων αρχηγών, στην άτυπη σύνοδο του Ταλίν. Σήμερα Πέμπτη θα συζητηθούν τα θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης και την Παρασκευή κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναταραχή στους ΑΝΕΛ για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών: Οι κινήσεις του Πάνου Καμμένου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα μεγατόνων» – Ανεξαρτητοποιείται ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΚΟΜΑ: Νέα κόντρα Θεοδωράκη με Γεννηματά για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία (video)