Έσπασε τη σιωπή του ο Απόστολος Βακάκης – Μίλησε πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου του

Βακάκης

Στη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo παρά το γεγονός ότι η αγορά στην Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Βακάκης κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο κ. Βακάκης, που τον περασμένο Φεβρουάριο έχασε τον γιο του Γιώργο σε ένα τροχαίο που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ήταν ιδιαιτέρα επικριτικός για το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας. Χαρακτήρισε την ελληνική αγορά και την οικονομία σαν μια τρύπια σαμπρέλα. «Της βάζεις αέρα, αλλά μετά από λίγο τον χάνει».

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2017 έως 20 Αυγούστου 2017 ήταν καλό για την εταιρεία στην Ελλάδα, λόγω ίσως και του κλεισίματος της αξιολόγησης και του τουρισμού, αλλά μετά η… σαμπρέλα άρχισε να χάνει και η αύξηση εξανεμίστηκε.

Ανάφερε πως η Ελλάδα -υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες- έχει «πιάσει ταβάνι» και πως στην προσεχή πενταετία η αγορά της Ρουμανίας θα μπορούσε να αποκτήσει το μέγεθος «μισής Ελλάδας». Στη Ρουμανία, ο όμιλος ελέγχει σήμερα οκτώ σημεία πώλησης (και αναμένεται να εγκαινιάσει άμεσα ένα ακόμη κατάστημα), ενώ στο πλάνο του είναι η δημιουργία δικτύου 25 καταστημάτων, με «συντηρητικούς ρυθμούς».

Η αλυσίδα σε επίπεδο ομίλου πέτυχε το πρώτο τρίμηνο αύξηση 12% αλλά ο κ. Βακάκης εκτιμά πως θα κλείσει σε επίπεδο χρήσης μεταξύ 6% και 9% που είναι και η πρόβλεψη της διοίκησης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η νέα οικονομική χρήση, Ιούλιος 2017- Ιούνιος 2018, ξεκίνησε με θετικό πρόσημο με τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων για τον Όμιλο.

Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, Ιούλιος 2017- Σεπτέμβριος 2017, ο τζίρος αυξήθηκε κατά +12% περίπου. Η επίδοση αυτή οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων για την Ελλάδα και Κύπρο με μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ τα καταστήματα της Βουλγαρίας και Ρουμανίας συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πιο σημαντικό τρίμηνο είναι το δεύτερο, όπου περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για τη νέα οικονομική χρήση, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 6%-9%, ενώ τα κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης 2016/2017.

Κατά τις 30.06.2017 το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμούσε 73 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Επίσης, η εταιρεία μέσω συνεργασιών, είχε στις 30.06.2017 παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, στην ΠΓΔΜ (FYROM) με 3 καταστήματα, την Αλβανία με 2 καταστήματα, στο Κόσοβο με 3 καταστήματα, 2 κατάστημά στη Σερβία και με 1 στη Βοσνία.

Αναφορικά με την επέκταση του δικτύου καταστημάτων για την τρέχουσα οικονομική χρήση (2017/2018) σημειώνεται ότι στη Ρουμανία αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα μέχρι Νοέμβριο στη πόλη Suceva ενώ για τη χώρα έχει προγραμματιστεί η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων μέχρι το τέλος της χρήσης.

Όσον αφορά την Ελλάδα αναμένεται η λειτουργία ενός καταστήματος στην Κατερίνη μέχρι το τέλος της χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε ο πατέρας της 32χρονης Δώρας που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο: «Ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα σκοτώσω τον δολοφόνο» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα στοιχεία σοκ για τη δολοφονία της Δώρας – Πόσες μαχαιριές «είδε» ο ιατροδικαστής στο άψυχο κορμί της!

ΑΚΟΜΑ: Η απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για το βακτήριο της χολέρας στο μαιευτήριο «Έλενα»