Απίστευτο! Η ελληνική λέξη εμπνευσμένη από τον Τσίπρα που ψιθυρίζεται σε όλη την Ισπανία

Τσίπρας

Ένας πολιτικός όρος που ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να χαρακτηρίσει την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, έγινε τώρα δημοφιλής στην Ισπανία. 

«Το Kolotumba είναι μια ελληνική πολιτική έννοια που σημαίνει το να κάνει κανείς στροφή 180 μοιρών» λέει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε τον όρο… παγκοσμίως γνωστό μετά από το δημοψήφισμα του 2015 για το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Στο  συγκεκριμένο άρθρο του υπό τον τίτλο: «Οι Βρυξέλλες αρνούνται να ασκήσουν κάθε είδους διαμεσολάβηση» ο Claudi Perez, σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε να κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ζήτησε από τους πολίτες: Ζήτησε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, παρά την απόρριψη των Ελλήνων. Κάνοντας έτσι τους παραλληλισμούς με την Καταλονία.

«Οι Βρυξέλλες μίλησαν την Τρίτη για το kolotumba α λα… Καταλανικά» συνεχίζει το δημοσίευμα. Και προσθέτει: «Ο πρόεδρος Πουτζδεμόν ζητά τη μεσολάβηση της ΕΕ σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεθνοποίησης.

Η αρχική απάντηση από τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα ότι το σώμα των επιτρόπων -το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ- εγκρίνει αυτή τη θέση, είναι ότι δεν θα υπάρξει τέτοια διαμεσολάβηση.

Η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής απορρίψει αυτόν το ρόλο. Θα το υποθέσω μόνο αν το ζήτησε η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Και ο Ραχόι δήλωσε σαφώς σε αυτή την εφημερίδα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή, ότι δεν θα ζητήσει με κανέναν τρόπο μια ευρωπαϊκή ή διεθνή διαμεσολάβηση».

Πηγή: politica.elpais.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Για εμάς η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ετοιμαστείτε για πολιτική και κοινωνική… σύρραξη – Προετοιμάζονται να αποποινικοποιήσουν την κάνναβη!

ΑΚΟΜΑ: Χατζησωκράτης: Θα ματώσει η κοινωνία το 2018 για να βγει το πλεόνασμα