Γκρίνια από τους «53»: Ζητούν Κεντρική Επιτροπή και καταγγέλλουν ότι δεν λειτουργούν τα… όργανα

Φίλης

Φουντώνει η γκρίνια και τα παράπονα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και η εσωκομματική τάση των «53» ζητά μετ’ επιτάσεως να συνεδριάσουν τα όργανα (Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή ακολούθως) κάνοντας λόγο για την πλήρη αδράνειά τους.

Στελέχη που μετέχουν στην εν λόγω τάση, στοιχίζονται πλήρως στη «γραμμή» του Νίκου Φίλη. Ο πρώην υπουργός παιδείας το δήλωσε ξεκάθαρα άλλωστε: «δεν υπάρχει λειτουργία των οργάνων». Τα παραπάνω είπε ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο πριν δύο μέρες προσθέτοντας ότι  «αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε δημόσια όταν δεν λειτουργούν τα όργανα, όταν δεν υπάρχει συζήτηση που να διασαφηνίζει ή να καταγράφει με σαφή τρόπο και επιχειρήματα τις όποιες συμφωνίες ή διαφωνίες. Αυτό το έλλειμμα Δημοκρατίας ο δικός μας χώρος προφανώς δεν θέλει να το έχει».

Παράπονα και για την Κοινοβουλευτική Ομάδα
Κορυφαίο στέλεχος των «53» σχολιάζει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει να συνεδριάσει από το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για την Κεντρική Επιτροπή, η τελευταία συνεδρίαση της οποίας έγινε με διαδικασίες fast-track τον Ιούλιο.

Με δεδομένο πάντως ότι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών για την Τρίτη αξιολόγηση, οι ίδιες πηγές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ενημέρωση, διότι θα έρθει η ώρα που θα πρέπει και οι βουλευτές να βάλουν «πλάτη». Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι –δεν υπάρχουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα- όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το Μαξίμου.

Εξηγήσεις για ΗΠΑ και «αγκάθια»
Με φόντο τα παραπάνω, το κλίμα εντός του κόμματος έχει βαρύνει διότι τα κομματικά μέλη περιμένουν…εξηγήσεις για τα όσα διημείφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, και δη να μπουν στο μικροσκόπιο οι λεπτομέρειες για την αναβάθμιση των F16.

Τέλος, «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, θέμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα είχε σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και τώρα καλείται σε άτακτη υποχώρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα Βαρουφάκη στον Σόιμπλε – Σε τι προκάλεσε τον ισχυρό άντρα της Ευρώπης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άφησε τα έδρανα ο Αλέξης Τσίπρας και έπιασε την μπάλα (pics)

ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας από Ιωάννινα: Ανεκτίμητο το έργο της Εκκλησίας