Δεν έχει ξαναγίνει! Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα καλείται ως ένορκος σε δικαστήριο

Τις υπηρεσίες του ως ένορκος σε δικαστήριο θα προσφέρει μέσα στον Νοέμβριο ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, προκαλώντας «πυρετό» στις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς θα πρέπει να καταρτιστεί ειδικό πλάνο για την προστασία του τόσο εντός του δικαστικού μεγάρου, όσο και κατά τη μεταφορά του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κλήθηκε στο σώμα των ενόρκων σε δικαστήριο στο Σικάγο και όπως διέρρευσε, αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος στο Σικάγο Τιμ Έβανς, επιβεβαίωσε την πρόθεση του πρώην προέδρου να παραβρεθεί και «να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πολίτης και μέλος της κοινότητας».

Ο κ. Έβανς απέφυγε να αποκαλύψει συγκεκριμένη υπόθεση και ημερομηνία, αλλά επεσήμανε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Εκείνο της ασφάλειας του πρώην προέδρου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να προφυλαχθεί ως πρώην πρόεδρος, κάτι που συνεπάγεται δρακόντεια μέτρα και κινητοποίηση μεγάλου εύρους.

Ο Ομπάμα κλήθηκε στο δικαστήριο του Σικάγο ως ιδιοκτήτης περιουσίας στην περιοχή Κένγουντ, καθώς διαθέτει εκεί ένα σπίτι. Είχε κληθεί ξανά το 2010, αλλά δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, καθώς το διάστημα εκείνο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο διάδοχός του Ντόναλντ Τραμπ είχε λάβει μέρος σε σώμα ενόρκων τον Αύγουστο του 2015, όταν είχε ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος για την προεδρία.

Όπως σημειώνουν τα αμερικανικά Μέσα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει ο πλέον διάσημος ένορκος στο δικαστήριο του Σικάγο, ξεπερνώντας την Όπρα Γουίνφρεϊ και τον Μίστερ Τ, οι οποίοι επίσης έχουν καθίσει στα ίδια έδρανα.

Διαβάστε επίσης: Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε το κρανίο του Πλίνιου του Πρεσβύτερου;