Εκθειάζει την Αθήνα ως νούμερο ένα φθινοπωρινό προορισμό η Telegraph

H Telegraph φαίνεται να βρήκε τι πρέπει να δεις, που να φας και να τι να πιεις αν επισκεφτείς την πρωτεύουσα της χώρας μας και σε άρθρο της τονίζει πως τώρα είναι η ώρα για να επισκεφτούν όσοι θελήσουν την Αθήνα προτού ο χειμώνας έρθει στην Ελλάδα.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στην καλοκαιρία των ημερών η εφημερίδα τονίζει ότι ουσιαστικά το καλοκαίρι είναι «παρών» στην πρωτεύουσα με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνει στους αναγνώστες να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας. «Η πλατεία Συντάγματος είναι ένας από τους κόμβους της Αυθήνας, μια πλατεία στο ανατολικό άκρο της οποίας βρίσκεται το κοινοβούλιο. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της Μητροπόλεως και περάστε από το Μητροπολιτικό καθεδρικό ναό, έναν μαρμάρινο ναό που ολοκληρώθηκε το 1862. Περπατώντας προς τα δυτικά θα φθάσετε στην πλατεία Μοναστηρακίαου, ενώ κοντά βρίσκεται και η βιβλιοθήκη του Ανδριανού».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη συμβουλεύσει τους αναγνώστες να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης, το «ιδιαίτερο στοιχείο» της Αθήνας, που στεφανώνεται από τον «μεγαλοπρεπέστερο» ναό του 5ου αιώνα π.Χ., τον Παρθενώνα, καθώς και από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που άνοιξε επιτέλους τις πύλες του μετά από 19 χρόνια αναμονής, συστήνοντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την τελευταία έκθεση, νεότερης γλυπτικής και ζωγραφικής από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης: «Ιερά Οδός και Ελευσίνα» στο μουσείο της Ακρόπολης από Δεκέμβριο