Ελεύθερος ο Σκοτσέζος που είχε ακουμπήσει τον γοφό άλλου άντρα σε μπαρ στο Ντουμπάι

Ο άτυχος Σκοτσέζος τουρίστας μετά την τρίμηνη φυλάκιση του στο αφέθηκε επιτέλους ελεύθερος αποκτώντας ξανά του διαβατήριο του.

Ο… άτακτος τουρίστας του Ντουμπάι που έχει τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του γλίτωσε τη φυλακή και είναι ελεύθερος!

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον Τύπο, αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

Η φοβερή ιστορία του 27χρονου Σκωτσέζου τουρίστα, Τζέιμι Χάρον που παραθέρισε πρόσφατα στο Ντουμπάι, και μάλλον… δεν θα το ξανακάνει, έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα, με τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζέιμι Χάρον βγήκε να διασκεδάσει στις 15 Ιουλίου! Ο Σκωτσέζος, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, βρέθηκε στο Ντουμπάι ως ενδιάμεση στάση ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Αφγανιστάν.

Ο 27χρονος ηλεκτρολόγος που θα θυμάται… για πάντα το Ντουμπάι

Ο ίδιος δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του επαγγελματικού του ταξιδιού, διότι την Κυριακή έπρεπε να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης στο Ντουμπάι, κατηγορούμενος για απρεπή συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο και για κατανάλωση αλκοόλ.

Τι συνέβη; 

Οι δικηγόροι του Τζέιμι Χάρον λένε ότι ο πελάτης τους απλά ακούμπησε έναν άντρα στο γοφό, προσπαθώντας να μην ρίξει το ποτό που κρατούσε στο χέρι του στο δημοφιλές μπαρ Rock Bottom στο Ντουμπάι.

«Το όλο πράγμα μοιάζει με εφιάλτη, με κακό όνειρο και με έχει τσακίσει οικονομικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά», δήλωνε ο Σκωτσέζος. «Πίστευα ότι αυτή η δοκιμασία θα τελείωνε γρήγορα, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν θα τελειώσει ποτέ», συμπλήρωνε.

Ο τουρίστας που κρίθηκε ένοχος και «έφαγε» τρεις μήνες φυλακή, τελικά, αφέθηκε ελεύθερος, παίρνοντας ξανά στα χέρια του το διαβατήριο.

Ο πατέρας του 27χρονου άσκησε δριμεία κριτική στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας που συνεχίζει να προωθεί τον τουρισμό στο Ντουμπάι. «Ο κόσμος θα έπρεπε να σταματήσει να πηγαίνει εκεί για διακοπές. Είναι ντροπή».

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια πρωτοτυπία από Β. Κορέα: Έστειλε ανοιχτή επιστολή στη Δύση κατά του Τραμπ!

Μην χάσετε: Απόπειρα δολοφονίας κατά δημοσιογράφου στην Μόσχα – Πολιτικά τα κίνητρα; (pics)