Ενθουσιασμός στην Θεσσαλονίκη για το Αβέρωφ – Μέχρι και στα κάγκελα σκαρφάλωσαν για να δουν την επίδειξη (pics & video)

Αβέρωφ

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους η επίδειξη στο θρυλικό Αβέρωφ με συμμετοχή των ΟΥΚ. Οι εικόνες αποτυπώνουν τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας.

Μικροί και μεγάλοι έχουν σπεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς  ξεκίνησε στις 12.30 η επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. Αβέρωφ». Όλα αυτά στο πλαίσιο εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την ευκαιρία της παραμονής του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.

Αβέρωφ02

Όπως βλέπετε και στς φωτογραφίες αυτή την ώρα επικρατεί «χαμός» καθώς λόγω της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου πλήθος κόσμου έχει σπεύσει να δει την επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.  Να σημειωθεί πως, σήμερα  το Αβέρωφ  δεν θα δεχθεί επισκέψεις  έως 14:00  το μεσημέρι, λόγω της προγραμματισμένης τελετής Παρασημοφόρησης της Πολεμικής Σημαίας του θωρηκτού Αβέρωφ,  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της Επίδειξης Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Αβέρωφ03

Η τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης κι εθνικής υπερηφάνειας, επί του πλοίου που θα βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή! Νέες απάτες σε συναλλαγές μέσω social media -Ποιες είναι οι παγίδες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα ομάδα αναρχικών απειλεί κρεοπωλεία και pet shops: «Θα σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς»

ΑΚΟΜΑ: Αλλάζουν οι ώρες του νυχτερινού τιμολογίου στο ρεύμα από 1η Νοεμβρίου