Εξώδικό στον Ραγκούση στέλνει η Εκκλησία της Ελλάδος για τα περί ομοφυλοφίλων ιερέων

Εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, αποφάσισε να στείλει η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού ότι υπάρχουν Μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι και τον καλεί να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει, όπως αναφέρει το dogma.gr.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στο περιοδικό antivirus αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας τονίζοντας πως «συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

Η σημερινή Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλαγή φύλου στα 15 – Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο!

Πονοκέφαλος η αλλαγή φύλου: «Εδώ στα 15 δεν μπορείς να οδηγήσεις θα δηλώσεις άλλο φύλο;»

«Χτύπησε» ξανά ο Τσιάρτας – Νέα ανάρτηση για την αλλαγή φύλου!