Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο – Πόρισμα με… απορίες για τα κενά ασφαλείας

Παπαδήμος

Δυο αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, αλλά ουσιαστική απάντηση για το τι έφταιξε και το πακέτο με τη βόμβα εξερράγη στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού δεν υπάρχει.

Το πόρισμα για τον πλημμελή έλεγχο στο πακέτο πριν την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο δεν δίνει απαντήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, αυτό έχει πολλά κενά.

Ο χειριστής του μηχανήματος που έλεγξε τέσσερις φακέλους για τον πρώην Πρωθυπουργό και δεν εντόπισε τίποτα το ύποπτο απομακρύνθηκε από την Ασφάλεια της Βουλής, το ίδιο και ένας τροχονόμος που υπηρετεί στη Βουλή και επέτρεψε στον αστυνομικό συνοδό του Λουκά Παπαδήμου να περάσει χωρίς να δει καν την ταυτότητά του.

Σε αυτό το επίπεδο τελειώνουν και οι ευθύνες. Το τι πραγματικά έγινε ίσως δεν γίνει γνωστό ποτέ.

Παπαδήμος02

Το πρωί της 25 Μαϊου 2017 ένας συνοδός του Λ. Παπαδήμου πήγε στη Βουλή και για έλεγχο από το μηχάνημα x-ray τεσσάρων φακέλων.

Ένα διαφορετικό δέμα ελέγχθηκε στο αντίστοιχο μηχάνημα της Τραπέζης της Ελλάδος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αυτό το δέμα έμοιαζε να περιέχει κάτι σε σχήμα βιβλίου, ανάλογο δηλαδή με το πακέτο-βόμβα που τελικά εξερράγη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ωστόσο δεν έστειλε ούτε βίντεο, ούτε φωτογραφίες ή κάποιο άλλο στοιχείο που να βοηθά στην έρευνα για το τι μπορεί να πήγε λάθος ή που δεν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος.

Έτσι μένει αναπάντητο το ερώτημα για το πως δεν εντοπίστηκε το πακέτο με τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά, κυρίως στο πόδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας στη Βουλή: Τέρμα τα αντισταθμιστικά οφέλη, η διαπλοκή και οι μίζες στους εξοπλισμούς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώτα αξιολόγηση και μετά… ανασχηματισμός! – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι επιστρέφουν με τις «ευλογίες» Τσίπρα

ΑΚΟΜΑ: Θα μας τρελάνει ο Τσιρώνης: «Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης!»