Επανέφερε την τροπολογία για τη Θράκη στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου η κυβέρνηση!

Η “ευαίσθητη” για την Θράκη τροπολογία που αφορά στην αυτοαποκαλούμενη “τουρκική” ένωση επανέρχεται με αλλαγές. Είναι η δεύτερη φορά που η εν λόγω ρύθμιση επιχειρείται να περάσει στη Βουλή, καθώς την πρώτη φορά υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην τροπολογία υπάρχουν αλλαγές. Προβλέπεται συγκεκριμένα πως “η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, επίσης, μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την επιφύλαξη των όρων και περιορισμών που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ”.

Μένει να αποδειχθεί εάν οι αλλαγές αυτές ικανοποιούν τους κυβερνητικούς εταίρους…

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με αλυτρωτική και αντεθνική δράση που εγείρει ζητήματα δήθεν ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς η προωθούμενη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ και ανοίγει τον δρόμο για την επανεξέταση της αναγνώρισης από τις ελληνικές αρχές της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης για την οποία ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυσή της καθώς λειτουργεί ως βραχίονας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, χαρακτηρίζεται για την υπόγεια δράση της και τις εντατικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως θρησκευτική, αλλά ως «τουρκική».

Διαβάστε επίσης: Πανικός στο Μαξίμου: Χάνει τη δεδηλωμένη – Τέταρτος βουλευτής αρνείται να ψηφίσει την αλλαγή φύλου