Επιστολή Πουτζδεμόν στη Μαδρίτη: “Αντισυνταγματική η επιτροπεία” – Ανακοινώνει εκλογές;

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδτεμόν υποστήριξε σήμερα σε επιστολή που απηύθυνε προς την ισπανική Γερουσία πως τα μέτρα, που θέτουν την Καταλονία υπό επιτροπεία και τα οποία επιθυμεί η ισπανική κυβέρνηση, αντιβαίνουν «μετωπικά» σε πολλά άρθρα του ισπανικού συντάγματος, «θα αποστερήσουν τον λαό της Καταλονίας από τους θεσμούς του» και θα δημιουργήσουν «μια ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση στην περιοχή».

Ο Κάρλες Πουτζδτεμόν διαβεβαιώνει σ’ αυτό το κείμενο πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι παραβιάζουν κυρίως τα άρθρα σε σχέση με «το δικαίωμα των περιφερειών στην πολιτική αυτονομία».

«Για να επιλύσουμε αυτό που η κυβέρνηση του κράτους χαρακτηρίζει έκτακτη σοβαρή κατάσταση, θα δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο σοβαρή έκτακτη κατάσταση αρπάζοντας από την Καταλονία την πολιτική αυτονομία της», γράφει ως συμπέρασμα στο κείμενο αυτό, αφού διαβεβαιώνει πως το να τεθεί η Καταλονία υπό επιτροπεία αντιβαίνει στο ισπανικό σύνταγμα.

Επίσημη ανακοίνωση του Πουτζδεμόν στις 14:30

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν πρόκειται να κάνει μια επίσημη ανακοίνωση σήμερα στις 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της επαρχίας αυτής της Ισπανίας.

Στο μεταξύ η εφημερίδα La Vanguardia έγραψε σήμερα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, ότι η κυβέρνηση της Καταλονίας εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει περιφερειακές εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου.

Το καταλανικό πρακτορείο ειδήσεων από την πλευρά του μετέδωσε ότι ο Πουτζδεμόν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Σκληρές εικόνες – Μαινόμενος ταύρος καρφώνει τον λαιμό ταυρομάχου (video)