ΕΣΡ: Από το νέο έτος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Νέες καθυστερήσεις

Καθυστερεί αρκετά ακόμη η διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες  και απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτός να γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό παραδέχτηκε ο δια της “τεθλασμένης οδού” ο αντιπρόεδρος του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης σήμερα κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή θεσμών της Βουλής.

«Υπάρχουν εκκρεμότητες ακόμη που συνδέονται με  τεχνικές βελτιώσεις και ρυθμίσεις. Εάν δεν γίνει η νομοθεσία γύρω από την αδειοδότηση δεν μπορούμε να εκδώσουμε την προκήρυξη , αν και έχουμε αρχίσει ήδη να την συντάσσουμε» είπε ο κ.Μορώνης.

Επίσης ανέφερε πως υπάρχει ένας αριθμός προτάσεων από πλευράς εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης που αυτή τη στιγμή συζητείται σε επίπεδο νομικών συμβούλων αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και έτσι δεν υπάρχει σαφής εικόνα πως μπορούν οι προτάσεις αυτές να αποτυπωθούν σε νομοθετικά κείμενα.

Εάν δεν υπάρξει αυτή η αποτύπωση σε νομοθετικά κείμενα τα οποία πρέπει να ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής δεν μπορεί να διαμορφωθεί και να εκδοθεί η προκήρυξη για το διαγωνισμό.

Ο κ. Μορώνης έδωσε και ένα οδικό χάρτη για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα από τη στιγμή που γίνουν νομός οι προτάσεις του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης μέχρι την διενέργεια του διαγωνισμού

«Από την ώρα που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη, 45 ημέρες πρέπει να μείνει ανοικτή για να υποβάλλουν τα κανάλια τα απαραίτητα δικαιολογητικά, απαιτείται στη συνέχεια ένας χρόνος για τον έλεγχο των πιστοποιητικών αυτών και των οικονομικών στοιχείων.

Ο έλεγχος των οικονομικών θα πάρει πάνω από ένα μήνα. Μετά και από αυτόν  τον έλεγχο και τις  εντάσεις δε μένει παρά η διενέργεια της δημοπρασία».

Από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ωστόσο υποστηρίζουν πως η συνεργασία τους με το ΕΣΡ είναι εξαιρετική.

Προσθέτουν δε πως το σύνολο των αλλαγών που ζητά η Αρχή έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού και πως αυτές θα ενσωματωθούν σε τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Διαβάστε επίσης: Ντορέττα Παπαδημητρίου – Η ομάδα του νέου μεσημεριανού στον ΣΚΑΪ και οι νέοι της συνεργάτες (video)