Η υποδοχή στο λιμάνι της πόλης του εντυπωσιακού θωρηκτού Αβέρωφ (pics & video)

Το θρυλικό Αβέρωφ βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει για ένα μήνα. Το “θωρηκτό της νίκης” γίνεται ήδη πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους…

Το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, «έδεσε» στη Θεσσαλονίκη, όπου άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές στο λιμάνι. Μετά από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έπλευσε μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό. Όπως έχει γίνει γνωστό στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει για έναν μήνα.

Σκοπός του ταξιδιού του «Θωρηκτού της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το πλοίο μουσείο «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Το «Αβέρωφ» έπλευσε για πρώτη φορά μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.

Όπως αναφέρουν hestival και voria, στο πλαίσιο του κατάπλου και της παραμονής του θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη, πέραν των εκδηλώσεων «Βότσεια 2017» και της καθιερωμένης συμμετοχής τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου…

Υποδοχή του Αβέρωφ

Διαβάστε επίσης: Σοκ – Εκτέλεσαν σήμερα σε ενέδρα γνωστό καρδιολόγο στην Κρήτη!