Καλοφαγάδες και φθηνιάρηδες οι 300 της Βουλής! (pics)

Όταν επί…αριστεράς κυβέρνησης αναβαθμίστηκε το εστιατόριο της Βουλής τα συνηθισμένα, καθημερινά πιάτα έγιναν πλέον πιο γκουρμέ.

Οι φακές, η φασολάδα και άλλα απλά πιάτα του ελληνικού τραπεζιού έδωσαν τη θέση τους ακριβότερα πιάτα, όπως πολυποίκιλες σαλάτες, αστακομακαρονάδα, σολωμό στη σχάρα, σαλάτες με φύκια, σαλάτα με στούπα Κεφαλονιάς παναρισμένη σε φυστίκι Αιγίνης κ.λ.π.

Το εντυπωσιακότερο όμως δεν είναι το μενού που διαφοροποιείται κάθε μέρα για να καλύψει τις γαστρονομικές απαιτήσεις των μελών του κοινοβουλίου αλλά οι τιμές του καταλόγου που απευθύνεται κυριολεκτικά σε “τζαμπατζήδες”.

Παρατηρώντας τον κατάλογο του μενού θα διαπιστώσει κανείς ότι οι τιμές είναι σαφώς πιο προσιτές και χαμηλότερες από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο παρότι αυτό βρίσκεται στο πιο… «ακριβό» σημείο της πόλης.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα εστιατόριο που απευθύνεται σε πελάτες με υψηλά εισοδήματα και κρατικά προνόμια: Τους βουλευτές της χώρας!

Ενδεικτικές είναι οι φθηνές τιμές του καταλόγου του ημερήσιου μενού της 10ης Οκτωβρίου: Το συκώτι σχάρας κοστίζει μόλις 4,9 ευρώ, η σαλάτα με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 4 ευρώ, η μαρουλοσαλάτα 2,9 ευρώ, το μπιφτέκι σχάρας 3,6 ευρώ και το σουφλέ με σπανάκι και κοτόπουλο 4,7 ευρώ.

Αισθητή είναι και η μειωμένη τιμή στο επιδόρπιο που δεν τις βρίσκει κανείς σε άλλο σημείο της Αθήνας: Cheesecake με σιρόπι μόνο…2,2 ευρώ (!), φρούτα εποχής και παγωτό μόνο 2 ευρώ.

Δείτε τον κατάλογο:

Διαβάστε επίσης: Λεβέντης για αλλαγή φύλου στα 15: «Η χώρα μπαίνει… σε περίοδο ανωμαλίας»