Καλό μήνα με βροχές και θυελλώδεις ανέμους!

Ανέμους

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 1 Οκτωβρίου. 

Λίγες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πάνω από τη θάλασσα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική 
Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα ασθενούς βροχής κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη 
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

Μακεδονία και Θράκη 
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Μακεδονία, από 8 έως 18 βαθμούς στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Ήπειρο, από 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αιγαίο 
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα δυτικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων.

Ιόνιο 
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Greece Race for the Cure

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία – 2.535 κυβικά καυσίμων απαντλήθηκαν από τις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη II»

ΑΚΟΜΑ: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στη λεωφόρο Συγγρού