Καμμένος για F-16: “Δεν έχουμε υπογράψει τίποτα”

Καμμένος

«Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχετικά με την αναβάθμιση των F-16.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Καμμένος «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική “οροφή” βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ».

Παράλληλα ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι «θα διεκδικήσουμε, λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τη δυνατότητα της χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας».

«Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία, με αποκλεισμό των ενδιαμέσων» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Αν υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα θα υπάρξουν μόνο και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας» προσθέτει ο κ. Καμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυραγάνης: «Παράταση για τις ηλεκτρονικές κάρτες μέχρι 5 Νοεμβρίου» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώτα αξιολόγηση και μετά… ανασχηματισμός! – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι επιστρέφουν με τις «ευλογίες» Τσίπρα

ΑΚΟΜΑ: Θα μας τρελάνει ο Τσιρώνης: «Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης!»