Λαγκάρντ για κλιματική αλλαγή: «Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί»

Λαγκάρντ

«Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί αν ο κόσμος δεν καταφέρει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή».

Η προειδοποίηση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον περιβαλλοντολόγο αλλά στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θέλησε έτσι να τονίσει τη σημασία που πρέπει να δοθεί, παγκοσμίως, στην αύξηση της θερμοκρασίας της Γης.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ξέφυγε από τα οικονομικά θέματα που την είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και σε πρόσφατη οικονομική διάσκεψη, και υποστήριξε ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα επόμενα 50 χρόνια, αν δε ληφθεί σοβαρά υπόψιν η αλλαγή του κλίματος, αλλά και η ανισότητα μεταξύ φύλων και χωρών.

«Αν δεν κάνουμε κάτι… θα περάσουμε σε ένα σκοτεινό μέλλον, σε 50 χρόνια» τόνισε η κυρία Λαγκάρντ μιλώντας σε οικονομική διάσκεψη στο Ριάντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε, επίσης, να αντιμετωπιστεί η ανισότητα μεταξύ των αντρών και των γυναικών αλλά και των χωρών που «έχουν» και εκείνων που «δεν έχουν».

«Αν ο κόσμος θέλει ένα μέλλον που να “μοιάζει με ουτοπία και όχι με δυστοπία”, τότε πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις» συνέχισε στο ίδιο – σκοτεινό – μήκος κύματος.

Το 2015, περίπου 195 κράτη υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η οποία θέτει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων και τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των θερμοκρασιών κατά περισσότερο από δύο βαθμούς σε περίπου 50 χρόνια.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ανακοίνωσε τον Ιούνιο την έναρξη μιας τριετούς διαδικασίας για την κατάργηση της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αυτή θα θέσει τις ΗΠΑ σε οικονομικό μειονέκτημα.

Η θέση του αυτή, μάλιστα, προκάλεσε την έντονη κριτική πολλών παγκόσμιων ηγετών και ακτιβιστών, με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν να τον κατηγορεί ότι «στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Έφηβοι πετούσαν πέτρες από γέφυρα και σκότωσαν πατέρα 4 παιδιών (pics & video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ σε αεροδρόμια και μετρό

ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο βίντεο – Η στιγμή που γυναίκα εξόργισε με το φιλί της τον Χίτλερ 81 χρόνια πριν!